2016. március 27., vasárnap

Mert rengeteg nőt zaklatnak nap mint nap...

Aki nem tumblr-özik, annak a figyelmét a 444! hívta fel egy tumblr-ös magyar lány (teljesen jogos) kiakádására és kiborulására. A lány ugyanis megírta, hogy hogyan zaklatták Budapesten, és szerintem ezzel nagyon sok nő nevében beszélt. És sajnos nem csak Budapestről van szó, félreértés ne essék, más városokban élő nők is átélnek nap mint nap ilyeneket.

Hát ezért indult ez a blog. HOGY SENKI NE ÉLJEN ÁLOMORSZÁGBAN.

Nem, ezek a nők nem maguknak keresték a "boldogságot", nem azért akartak ilyen frusztrációt és fájdalmat átélni, hogy végre valaki hozzájuk nyúljon, stb.

Áldozathibáztatás, az persze megy. Dívany-on el lehet olvasni a "csodálatos" kommenteket... "Ők keresték maguknak a bajt". Mivel? Azzal, hogy a nyílt utcán sétáltak? Azzal, hogy egy viszonylag forgalmas helyen futottak? Azzal, hogy lélegeztek, hogy mertek nőnek születni erre a világra?

És mi van a szemlélődökkel? Mi van azzal a biztonsági őrrel, akihez az üldözött lány beszalad, mentséget remélve, és ő nagy tisztesen elbagatelizálja a történteket? Vagy azzal a 30-40 emberrel, aki nem lép közbe, ha egy lány egy nála X évvel idősebb pasit nem tud lekoptatni, és az szemlátomást erőszakoskodik vele, netán a farkát a vállára teszi?

Miért nem ordít valaki rá? Vagy miért nem vágta valaki őket fejbe vagy ököllel, de legalább szatyorral vagy kisretiküllel? Miért mosolygunk, ha ilyet látunk?

Miért gondoljuk azt, hogy ez normális?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése